JUBILEJ: Pet godina ’’Jugmedie’’-info

jugmedija-torta

jugmedia-micagradona

Prigodnom svečanošću večeras je obeležen prvi jubilej ‘’Jugmedie’’-info portala koji je postao ‘’čitalačka obaveza’’ intelektualaca, sportista, biznismena, lekara, naučnih radnika, umetnika, radnika, poljoprivrednika, novinara, političara i nekih sitnih i krupnih društvenih činilaca na jugu Srbije. Čestitajući Milici Ivanović na petogodišnjem uspešnom vodjenju i uredjivanju portal dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca je rekao da hteli to da priznamo ili ne ‘’Jugmedia’’ je postao portal koji je našao svoje mesto pod informativnim suncem i to vrlo visoko. U sličnom tonu je govorio Saša Stojanović-Čarli, ispred opozicionog DS, dok je Srdjan Conić, novinar RTS odao priznanje rekavši da je ‘’Jugmedia’’ postal nezaobilazna is vim sferama aktuelnog društveno-političkog, kulturnog, sportskog i svakog drugog dešavanja.                                                                                   U sličnom maniru je govorila osnivač Milica Ivanović i njen zamenik u uredništvu ovog sve posećenijeg portala novinar Dragan Marinković koji su, izmedju ostalog kazali:                                                                                                                                       -Prošlo je pet godina rada tokom kojih smo objavili 36.027 naslova, blizu 200 hiljada vaših komentara i registrovali oko 45 miliona pojedinačnih ulazaka na portal.                                  Prvi tekst objavljen je, zapravo, 21. oktobra 2011. godine, ali je na današnji dan registrovano 1000 dnevnih poseta, što je bio pokazatelj da smo primećeni, pa zato 19. novembar smatramo našim pravim početkom.                                                                                                                                  Pet godina, kao broj, je mali, ali za našu redakciju veliki jubilej, jer smo samo svojim radom, poštenim odnosom prema ljudima, događajima i činjenicama, ali i brzom i pravovremnom informacijom, uspeli da osvojimo čitalačko tržište i steknemo epitet respektabilnog medija.Informativni portal Jugmedia plod je zapravo jedne velike ljubavi prema novinarstvu, ali i jednog revolta prema velikim medijima u kojima sve manje ima mesta za događaje van Beograda i za velike probleme malog čoveka iz provincije.        Baš zato smo ponosni što su oči tih velikih danas uprti i u našu Jugmediu i što naše tekstove prenose svi značajni internet, elektronski i štampani mediji. Mi pokrećemo, mi istražujemo, mi otkrivamo – laži, obmane, prevare, priče, sudbine, ispovestiZbog toga smo čitani, zbog toga smo ponosni.

jugmedija-mica

Poštujući medijske standarde, uveli smo i svoje, a jedan od njih je da 90 posto objavljenog bude napisano rukama naših novinara, jer nećemo na spisak takozvanih prepisivača i prenosača.       Iza nas ne stoje projektni lobiji, pojedinačni finansijeri ni evropski ni američki ni prekogranični  fondovi. Mi istražujemo i analiziramo, ne zato što smo se obavezali, već iz profesionalne radoznalosti.Jugmedia je, pre svega projekat ljubavi prema slobodnom i nezavisnom novinarstvu, ma koliko taj ideal bio visoko i daleko.

Hvala vam što nas čitate. Nakon ovog je presečena slavljenička torta uz gromoglasni aplauz mnogobtojnih zvanica medju kojima su bili poznata lica iz sveta društveno-političkog života, culture, sporta i drugih delatnosti i profesija.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s